De gemeente Aa en Hunze past de openingstijden van het gemeentehuis in Gieten aan. Ook worden inwoners gevraagd om zaken vooral digitaal of telefonisch te regelen en het gemeentehuis zoveel mogelijk te vermijden. De maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het virus in te dammen en om het personeel te beschermen.

Online regelen

Vanaf donderdag 19 maart is het gemeentehuis geopend tussen 09:00 en 12:00 uur en uitsluitend voor mensen met een afspraak. De maatregelen gelden tot en met 6 april. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra benadrukt dat de dienstverlening van de gemeente Aa en Hunze beschikbaar blijft voor inwoners en bedrijven: “Maar zaken als een verhuizing, meldingen openbare ruimte en aanvragen voor een omgevingsvergunning kunnen makkelijk via de website geregeld worden. Dat geldt zelfs voor het aangeven van een geboorte.” Voor sommige zaken is het onvermijdelijk om naar het gemeentehuis te komen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het ophalen van een paspoort of een rijbewijs. De gemeente Aa en Hunze vraagt inwoners om daarvoor telefonisch een afspraak te maken via het algemene telefoonnummer.

Coronanummer

Ook heeft de gemeente een telefoonnummer (0592-267853) en e-mailadres (corona@aaenhunze.nl) in het leven geroepen voor vragen over de lokale gevolgen van de coronamaatregelen. Burgemeester Hiemstra: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. We snappen dat mensen met vragen zitten. Met die vragen kunnen ze bij ons terecht. We zullen ze zo snel mogelijk helpen.”