In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere fietsliefhebbers. Klinkt dat als de perfecte combinatie voor jou? Dan is de fietsclub Aa en Hunze misschien wel iets voor jou.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de fietsclub Aa en Hunze? De fietsclub begint op 6 april a.s. om 13.00 uur en is 7 weken lang actief. De startlocatie is iedere keer MFC de Spil in Gasselternijveen.

Aanmelden kan via het Dorpsloket: info@dorpscoopdebrug.nl / 06-28359841 of via doortrappen@fietsersbond.nl. (ook voor nadere informatie)

Met een fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette route tussen 10 en 40 km. Onderweg is er o.a. aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er iedere maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker of een fysiotherapeut, die tips geeft om vallen te voorkomen.

De fietsclubs zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Het programma wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond i.s.m. sport- en beweegcoaches en andere partijen, die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.