Beste dorpsgenoten,

Hierbij willen we u oproepen mee te doen aan onze actie voor Oekraïne met bovenstaand motto.

U weet dat wij als dorpscoöperatie voortdurend op allerlei manieren de onderlinge verbondenheid in ons dorp nastreven en willen bevorderen. Nu zich op slechts 2000 kilometer afstand in Oekraïne een ongekende ramp voltrekt, lijkt het ons niet meer dan logisch dat we ook onze verbondenheid met het Oekraïense volk willen laten blijken.

U kunt op twee manieren meedoen aan de actie:

  • Iedereen die dat wil en kan, mag één of meerdere  hartjes  haken, naar het voorbeeld en beschrijving hieronder. De hartjes worden op kaartjes bevestigd met de tekst:  ‘Make love not war’

Zo haakt u een hartje: 1e en enige toer: Zet 3 lossen op. Haak in de 1e opzetlosse 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbel stokje, 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste om het hartje te sluiten. Klaar!!   Veel haakplezier!

De kaartjes met hartje worden voor € 2,00 per stuk verkocht via het Dorpsloket.

  • U kunt ook een geldbedrag storten op de bankrekening van de dorpscoöperatie, die vervolgens de totale opbrengst van de actie overmaakt naar Giro555 o.v.v. “grenzeloos verbonden’.

De dorpscoöperatie zal zelf ook een substantieel bedrag doneren. Een deel van de opbrengst  van het optreden van het Veenkoloniaal  Symfonie Orkest op zondagmiddag 27 maart  a.s. in de Kerk aan de Vaart zal ook naar deze actie gaan !

Het bestellen van de kaartjes met hartjes kan bij het Dorpsloket: info@dorpscoopdebrug.nl / 06-28359841

Als u geld wilt doneren, dan kan dat op de bankrekening van de dorpscoöperatie: NL45 RABO 0325 8888 84   o.v.v. Grenzeloos verbonden.

De coördinatie van het haken van de hartjes wordt verzorgd door Carla IJntema c.ijntema@impulsaaenhunze.nl / 06-46338544  

Bij haar kunt u terecht voor vragen en kunt u laten weten dat u (aan)haakt. Uw haakwerkjes kunt u inleveren bij het Dorpsloket in MFC de Spil.

U kunt maandagavond 7 maart a.s. om 19.00 uur ook naar MFC de Spil komen om gezellig met elkaar te gaan haken. U moet dan wel zelf een haaknaald en garen meenemen.

Bestuur dorpscoöperatie de Brug