In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor jou. De komende tijd zet de Fietsersbond in Drenthe fietsclubs op. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets. 

Lijkt het je leuk om mee te doen aan een fietsclub in de gemeente Aa en Hunze?

De fietsclub begint op 30 augustus. om 13.00. Startlocatie: MFC de Spil, Gasselternijveen. Aanmelden en/of informatie via doortrappen@fietsersbond.nl.

Met een fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette route tussen de tien en veertig kilometer. Onderweg is er onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er iedere maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker, of een fysiotherapeut die tips geeft om vallen te voorkomen.

Alleen maar voordelen

Lenie (77) uit Assen zit bij een fietsclub en is er erg enthousiast over. “Ik kom uit Leeuwarden en toen ik naar Assen verhuisde, kende ik hier niemand. Toen kwam ik via het buurthuis in aanraking met de fietsclub. Ik houd erg van fietsen, dus ik besloot te kijken of het iets voor mij was. Een fietsclub is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, je bent lekker buiten en blijft in beweging. Alleen maar voordelen dus!”    

Doortrappen in Drenthe
De fietsclubs zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Het programma wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.