Nou dat is me ook wat. Zit ik me te verheugen op uitjes en feestjes, huiskamer, volkszang, vrouwen van nu, Nieveenster Jongens,  gaat opeens alles niet door.

Allemaal leuke dingen soms zelfs twee op een dag. Dus zit ik achter de orchideeën (geraniums heb ik niet).  Was toch wel even schrikken, maar voor de mensen die erg ziek zijn is het veel erger.

Aanpassen dus! Nou dat gaat best. Mijn moeder zei altijd: “as nait ken zoas ‘t mot den mot zoas ’t ken” En zo is het!

Het feit dat ik alleen in de kamer zit maakt geen verschil, dat doe ik al drie en half jaar. Gelukkig vermaak ik me wel. Lezen, tv kijken, radio luisteren, puzzelen, en even achter de p.c.

Daar ontdekte ik een YouTube filmpje van een man uit Assen, die op het stuur van zijn ligfiets een camera had gemonteerd en zo van Assen naar Groningen fietste. Leuk muziekje erbij, het was net of ik zelf de fietstocht maakte. Ook ging hij van Assen naar Meppel via Giethoorn.

Contact met de familie is er alleen telefonisch en via de app. Maar het gaat ze goed en dat is het voornaamste. Als alles gewoon was geweest zat mijn oudste zoon nu in Afrika, maar dat is gelukkig niet doorgegaan.

Kleindochter Marije vroeg of ik zoiets wel vaker had meegemaakt. Nou dat had ik dus. In de oorlog als kind, maar ook wel bewust. Dat duurde 5 jaar en was ook niet leuk.

Ja het ging allemaal zo mooi. Je kon afspreken en plannen maken en alles ging zoals je het wilde,  en dan komt er opeens een kink in de kabel. Je denkt dat het eigenlijk niet moet kunnen, maar het kan dus wel. We worden hardhandig met de neus op de feiten gedrukt.

Woensdag werd er gebeld, stond de overbuurvrouw met de kinderen voor de deur met een bosje tulpen. Alle bewoners van de appartementen hebben een boeketje gehad. Dat is toch hartverwarmend. En dit weekend een mooi zelfgemaakt kaartje van de kinderen van de fam. Osnabrugge. En woensdag een plantenbakje van de Dorpscoöperatie vanuit de Huiskamer.

Dit zijn weer dingen die je anders niet meemaakt.

De wereld is lang niet zo slecht als we soms denken.

We houden moed!!

Groetjes van Fennie Dussel