Voor Eva Heuten wordt het straks een wel heel mooie zomer. De zestienjarige handbalster van Handbalvereniging Jahn II uit Stadskanaal is namelijk voor het Nederlands beachhandbalteam geselecteerd. Met dat team zal ze aan het EK voor speelsters onder 17 jaar in Bulgarije deelnemen. Voor haar kwam een droom uit en ze kan niet wachten tot het toernooi begint. Afgelopen zaterdag sprak Week in Week uit met de kersverse jeugdinternational op het Beachpark in Stadskanaal.

Het handbaltalent sprak met veel passie over haar selectie voor het EK dat van 8 tot en met 11 juli in het Oost-Europese land plaatsvindt. “Dit is echt geweldig. Ik doe al enkele jaren aan ‘gewoon’ handbal en het beachhandballen is ook al een paar jaar mijn grote passie. Het is prachtig om te doen. Eerst speelden we nabij de ijsbaan in Stadskanaal-Noord en sinds een jaar op het splinternieuwe Beachpark in Stadskanaal. Er zijn hier drie banen en we kunnen dus volop trainen.”

Ze steekt in uitstekende vorm en zal de komende weken de puntjes op de i zetten om straks in het Bulgaarse een goed figuur te slaan. Vader Roelof en moeder Annemiek zijn ook maar wat trots op hun dochter en gaan uiteraard mee. “We hebben het hotel al geboekt”, lacht Roelof die zijn dochter net als Annemiek dag in dag uit (onder)steunt. Na de zomer gaat Eva bij Unitas uit Rolde spelen. Ze komt dan voor het onder 19-team uit en speelt dan in de Topklasse. Het is handbal op erg hoog niveau. Ook daar kan ze zich al op verheugen. Eerst geldt echter het EK beachhandbal.

BRON: Week in Week uit / Gerry Grave