Esmé Hemmes uit Gasselternijveen mocht vorige maand op het Alfa-College haar diploma Allround Schoonheidsspecialiste in ontvangst nemen. Na de zomer wil ze in Stadskanaal haar eigen schoonheidssalon beginnen: SKINN. Maar voordat het zover is gaat ze naar Rusland om deel te nemen aan WorldSkills 2019.

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Meer dan 1600 jonge vakmensen strijden in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van ‘beste vakman of vakvrouw’ ter wereld. Esmé maakt deel uit van Skills Team Nederland, het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt bij de wereldkampioenschappen die dit jaar gehouden worden in Kazan, Rusland, van 22 tot en met 27 augustus.

“Vertegenwoordigers van WorldSkills kwamen op school om uitleg te geven over vakwedstrijden. Het is een manier om te laten zien hoe goed je bent. Ook is het een manier om meer uit jezelf te halen. Het lijkt mij ontzettend gaaf om hier aan mee te doen”, zegt de 22-jarige Esmé. “Mijn leraar kan best zeggen hoe goed ik ben, maar vind een ander dat ook? Tijdens de wedstrijden kun je laten zien wat je kunt. Maar je komt ook je eigen valkuilen tegen. Je leert jezelf kennen. Door deel te nemen aan de wedstrijden ben ik gegroeid. Ik heb mijn werk steeds meer geperfectioneerd. Met mijn leraar en coach Esther Westers train ik elke dag. Hierdoor heb ik veel kleine details verbeterd. Ik heb er veel van geleerd.”

De redactie van het Dorpsportaal wenst Esmé heel veel succes in Rusland!