Website: ehbogasselte.nl.

De EHBO vereniging Gasselte bestaat sinds 1977 en stelt zich tot doel het bevorderen van eerste hulp bij ongelukken. Hiertoe organiseert de vereniging cursussen.
In eerste instantie voor het zich eigen maken van theoretische kennis en praktische vaardigheden in het verlenen van eerste hulp bij ongelukken en in tweede instantie voor het onderhouden en uitdiepen van de verkregen kennis en vaardigheden.
Tevens is de vereniging behulpzaam bij het aanschaffen, uitreiken en onderhouden van EHBO-materialen (verbanddozen e.d.) en het op vrijwillige basis beschikbaar stellen van eerste hulp verleners tijdens tal van evenementen.
De vereniging telt op dit moment ruim 50 leden afkomstig uit regio Gasselte, dat wil zeggen Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Stadskanaal, Borger en Nieuw-Buinen. Een deel van deze leden zet zich daadwerkelijk in als vrijwilliger bij allerhande evenementen, een ander deel van de leden is lid omdat voor hun betrekking een EHBO diploma noodzakelijk is.
Een nieuwe EHBO cursus start bij voldoende deelname. De vervolglessen worden gegeven in Gasselte en Gasselternijveen. Daarnaast worden opleidingen gegeven voor Eerste Hulp aan Kinderen en voor reanimatie met gebruik van een AED.
Een geheel nieuwe cursus is: “EHBO cursus op maat”.
Indien minimaal vijf personen (familie, buren, leden van een sportclub, …) meer willen weten over een bepaald onderdeel van de EHBO, bijvoorbeeld: Eerste Hulp langs de lijn, EHBO aan kinderen, Reanimatie, Praktijk EHBO na het rijbewijs of een ander “EHBO”onderwerp kunnen zij zich in verbinding stellen met de vereniging. Deze zal dan, in overleg met het docententeam, proberen invulling te geven aan het gestelde verzoek.

Contact adres: ehbogasselte@live.nl