De afgelopen weken is een groot aantal laadpalen in de gemeente Aa en Hunze geplaatst, waarvan twee bij het gemeentehuis in Gieten. Wethouder Co Lambert heeft hier deze week de eerste elektrische auto ingeplugd en is blij met deze ontwikkeling: “Deze laadpalen vormen een mooie basis voor ons laadnetwerk. Fijn dat we nu ook bezoekers van het gemeentehuis een laadpunt kunnen bieden.”

De gemeente Aa en Hunze neemt deel aan het 1000 laadpalenplan in Groningen en Drenthe. Binnen dit plan is het voor inwoners, die niet beschikken over een eigen oprit, mogelijk om een openbare laadpaal aan te vragen bij hen in de buurt. Daarnaast is het voor gemeenten mogelijk om een laadpaal aan te vragen op een strategische locatie. De gemeente Aa en Hunze heeft daarom de afgelopen maanden onderzocht op welke strategische locaties openbare laadpalen kunnen worden geplaatst. Dat zijn voornamelijk locaties bij openbare bestemmingen en grote parkeerterreinen, zoals de OV-hubs, parkeerplaatsen bij dorpshuizen, waaronder De Spil in Gasselternijveen, en op centrale parkeergelegenheden in dorpscentra. De afgelopen weken is een groot aantal van de laadpalen geplaatst door laadpaalexploitant Allego. Deze eerste palen vormen de basis voor het laadnetwerk waar de gemeente gestructureerd aan blijft werken.

Wethouder Co Lambert: “Werken aan een dekkend netwerk van laadpalen doen we samen met bewoners en ondernemers. Inwoners kunnen op hun eigen oprit zelf een laadoplossing realiseren, ondernemers kunnen voor hun werknemers, klanten en bezoekers een laadpaal realiseren en de gemeente zorgt voor laadpunten bij openbare bestemmingen. Zo werken we samen toe naar een volledig dekkend laadnetwerk en houden we onze gemeente aantrekkelijk en bereikbaar.”

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt snel toe en zal in de toekomst nog sterker toenemen. Daarom is het van belang dat er gewerkt wordt aan een dekkend netwerk van laadpalen in de gemeente.

Meer informatie over de locaties van de laadpalen in Aa en Hunze staat op www.aaenhunze.nl/laadpalen