Zaterdag, 2 oktober, stond in het teken van een warm welkom aan de nieuwe bewoners van Gasselternijveen. Het werd een geslaagde dag met veel reuring.

Het begon ’s middags met een informatiemarkt in de sportzaal ‘De Strohalm’. Bijna alle verenigingen en organisaties van ons dorp waren present met in totaal 28 stands:

Senioren Ver. Oostermoer; Skid Kinderopvang; bij de Jeugdsoos konden kinderen zich laten schminken; Meer bewegen voor ouderen; Nieveenster Jongens; Volkszang; Vrouwen van Nu; de Maaltijdvoorziening met maaltijden van de Koksherberg in Groningen; Historische Vereniging der gem. Gasselte; Sportclub Olympia; Tennisclub Gasselternijveen; Impuls; de Volkstuinenvereniging met een decoratieve stand; de IJsvereniging die op ijsjes trakteerde; CKC Drenthe; Buurtzorg; Brandweer Gasselternijveen die op zoek is naar nieuwe vrijwilligers; Protestantse Gemeente Gasselternijveen; de Voedselbank, Volleybal Olympia ’88; handwerkcafé De Spil; Stijldansclub ’t Roem; de Dorpsmaaltijd met elke 3de donderdag een heerlijke maaltijd; Voetbalvereniging Gasselternijveen; de Energiecoach van Aa en Hunze; het Drents Landschap; een imposante stand van Harte Meijer met accordeons en antieke harmonica’s; en ten slotte uiteraard de Dorpscőoperatie. 

Met deze markt heeft Gasselternijveen zich weer van zijn beste kant laten zien. 

Voor het eten van een bord lekkere soep en broodjes hadden 65 mensen zich opgegeven. 

’s Avonds zat er nog meer publiek.  Zij kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld: de historie van Gasselternijveen aan de hand van oude foto’s op het grote scherm en aan elkaar gesproken door Egbert Huiting; alle activiteiten van de Dorpscõoperatie kwamen aan bod aan elkaar gebreid met een kluwen wol om zo de sociale verbindingen in het dorp te laten zien.

Een boertje van buten die op een humoristische wijze oude landbouwgereedschappen vertoonde en de zaal liet raden, hoe deze werktuigen heetten; en ten slotte onze plaatselijke troubadour Andries Middelbos die voor een prachtig sluitstuk zorgde met zijn eigen repertoire.

De kers op de taart was het ‘Nieveenster welkomslied’, een duet van een grote groep Oud-Nieveners en een kleinere groep Nieuw-Nieveners. Al met al een zeer geslaagde en vooral gezellige avond.

Daar doen we het voor!