Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn er her en der heel wat inzamelingsacties. Dan gaat het
voornamelijk om voedsel en kleding. In eerste instantie zal niet zo gauw aan dierbenodigdheden worden gedacht, maar dat deed en doet Anne-Mies Rosenthal wél; bij haar op de oprit staan ‘kooien’ waarin mensen alles voor dieren in het getroffen land kunnen leggen zodat de dieren aldaar er iets aan hebben. Het leek Rosenthal goed dit te gaan doen.

Ze heeft zelf een praktijk voor acupunctuur en chiropractie voor dieren aan de Hoofdstraat 66 in Gasselternijveen en is eigenlijk een soort ‘uitgebreide dierenarts’. “Ook in Oekraïne zijn natuurlijk veel dieren en door de oorlog kan ik me voorstellen dat ze niet de benodigde hoeveelheden voedsel krijgen om maar eens iets te noemen. Maar niet alleen diervoeders zijn wenselijk, er is zoveel meer: een lekkere warme deken, een kattenbak, een hondenmand, noem het maar op.

Namens de buurtpraktijken zorgen we eveneens voor medicijnen. Alle hulp is welkom.”
Elke dag is het mogelijk uw dierartikelen aan de Hoofdstraat 66 in Gasselternijveen langs te brengen.
Op donderdag 17 maart a.s. zal Marco de Regt uit Stadskanaal met zijn truck naar Polen gaan om alles er naartoe te brengen.

Wie goederen en voedsel wil geven kan dat bij Marco de Regt aan de Steenhouwer 19a Stadskanaal doen (tel. 06 – 27 04 02 92).

Bron: Week in Week uit /Gerry Grave)