Aan alle geïnteresseerde inwoners van Gasselternijveen

Hierbij willen we jullie uitnodigen om op vrijdagavond 7 juni a.s. om 18:30 uur naar de Natuurspeelplaats aan de Tuinstraat te komen.

We willen dan met elkaar de natuurspeelplaats netjes opruimen d.w.z. allerlei troep verwijderen, die er beslist niet thuis hoort. Daarna willen we proberen met z’n allen af te spreken hoe de speelplaats een ‘opener karakter’ kan krijgen, zodat het niet langer een aantrekkelijke plek is voor personen die er niets te zoeken hebben. We zouden bijvoorbeeld kunnen afspreken welke bomen en/of struiken verwijderd of gesnoeid kunnen worden. I.v.m. het broedseizoen kan er echter op dit moment niet gesnoeid worden. Ook kunnen we bekijken welke mogelijkheden er zijn om eventueel één of twee nieuwe speeltoestellen te plaatsen. We hopen dat er ook kinderen meekomen omdat hun ‘input’ ook heel belangrijk is. Voor koffie en frisdrank wordt gezorgd.

Het idee voor deze bijeenkomst is ontstaan op de onlangs gehouden informatiebijeenkomst voor omwonenden over de Natuurspeelplaats (1 mei jl.)

Uiteraard zijn andere ideeën en/of suggesties ook welkom.

De bedoeling van de bijeenkomst op 7 juni a.s. is dus om in gezamenlijkheid de speelplaats zodanig in te richten, dat iedereen de meerwaarde ervan inziet. Als het duidelijk is/wordt wat het beeld van de Natuurspeelplaats moet worden, dan zou het fijn zijn dat we in het najaar een datum kunnen afspreken om gezamenlijk in actie te komen voor het snoeiwerk. Daarnaast hopen we dat er vervolgens ook een aantal mensen bereid is om volgens rooster met enige regelmaat het noodzakelijke onderhoud te plegen.

Met vriendelijke groet,

bestuur Dorpscoöperatie de Brug