M.i.v. 1 februari 2023  is er een bestuurswisseling doorgevoerd in het stichtingsbestuur van MFC de Spil in Gasselternijveen.

Annet Lammersen, Stephanie Rutgers en Martin Ottevanger zijn gestopt als bestuursleden.

Martin Ottevanger,
die in zijn afscheidsspeech nog even terugblikt op de voorbije, succesvolle jaren.

Vanuit het dorp (en omstreken) zijn Johan Orsel (nieuwe voorzitter) en Piet Wolters (nieuwe secretaris) toegetreden tot het bestuur. Zij vormen samen met de aanblijvende bestuursleden leden, Anneke Smit (Skidkinderopvang), Marike Vast (CKC ‘t Kompas) en Henk Norbart (O.B.S. J.Emmens) het nieuwe voltallige bestuur. Het nieuwe bestuur hoopt op korte termijn ook nog een nieuwe penningmeester te kunnen verwelkomen.

Samen met de nieuwe beheerders Channe Rozema en Hans Toutenhoofd wil het bestuur graag, net als voorheen,  alle gebruikersgroepen en inwoners weer een warm welkom bieden in het multifunctionele centrum.

Op het onlangs gehouden gebruikersoverleg lichtte het bestuur de nieuwe speerpunten van het toekomstige beleid verder toe. Zo zal er o.a. meer dan voorheen een beroep gedaan worden op de zelfredzaamheid van de  gebruikers en daarnaast meldde het bestuur dat er vanwege  economische omstandigheden aanpassingen van de verhuurtarieven en de consumptieprijzen van de consumpties zullen moeten plaatsvinden

De vertrekkende bestuursleden kregen van de aanwezigen  veel lof toebedeeld en werden door het nieuwe bestuur op een welgemeend dankwoord en een bos bloem getrakteerd.