Amer had in de Syrische stad Al Swaida ook al een supermarkt. Houda was er lerares Engels. Ze moesten het land ontvluchten en openden daarna een supermarkt in Libanon. Vijf jaar geleden kwamen ze naar Nederland en werden opgevangen in het azc in Oranje. Nu wonen ze in Gasselternijveen waar Amer eerst werkzaamheden was in de Dagwinkel en later samen met zijn vrouw Houda vrijwilligerswerk deed in de Spil tijdens de Dorpsmaaltijd, waar ze ons kennis lieten maken met de oosterse keuken.

Ze kiezen bewust voor de wijk Emmermeer, omdat hier relatief veel mensen uit het Midden-Oosten wonen. “We denken dat Emmen als grote stad een goede plek is.”

De schappen in de supermarkt zijn gevuld met Oosterse producten. Maar het moet een supermarkt voor iedereen worden. Houda: “We gaan straks ook Nederlandse producten verkopen. Bijvoorbeeld pindakaas en kaas of brood.”

“Het was moeilijk, met een nieuwe taal en een andere cultuur, maar we gaan ons best doen. De taal is voor alle landen de sleutel om contact te kunnen maken met iedereen. Ik ben nou drie jaar met de taal bezig. Ik vind dat ik het nog niet genoeg kan, maar in de winkel kan ik de taal nog beter leren.” zegt Amer.

Bij de opening zijn veel Nederlandse kennissen en vrienden aanwezig. En wij wensen de familie Yatim veel succes met de nieuwe winkel.