Woensdagmorgen 13 november jl. heeft wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze op sportpark De Hunze in Gasselternijveen de officiële aftrap verricht op de eerste bijeenkomst van Old Stars GNV (Gasselternijveen).

Old Stars GNV is een initiatief van dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen, dat van harte door v.v. Gasselternijveen ondersteund wordt.

Bij de aftrap waren 13 enthousiastelingen aanwezig, die zich na de koffie en een inspirerende toespraak van de wethouder, keurig onderwierpen aan een pittige warming up van trainer Bram Beek.

Vervolgens werd een onderling wedstrijdje gespeeld, waarbij de enige vrouwelijke deelnemer tot genoegen van de aanwezigen, liet blijken dat ook dames heel goed aan het gebeuren kunnen deelnemen. De oudste deelnemer, een krasse tachtigplusser, liet weten dat hij zich de komende weken gedwongen ziet zijn techniek weer een beetje bij te schaven. Een echte Old Star liet weten dat het vroeger weliswaar allemaal veel gemakkelijker ging, maar dat het plezier van het partijtje spelen onverminderd groot was. Weer een andere stervoetballer verklaarde dat de onvermijdelijke ‘voetbalhumor’ in de kleedkamer allerlei dierbare herinneringen opriep.

Kortom het was een geslaagde eerste bijeenkomst van de Old Stars GNV, die ongetwijfeld een vervolg gaat zal krijgen. Belangstellenden die elkaar in een aangename omgeving willen ontmoeten en samen in beweging willen komen, kunnen iedere woensdagmorgen vanaf 9.30 uur terecht op de voetbalvelden van het fraaie sportpark De Hunze in Gasselternijveen.