Vorige week woensdag nam juf Dineke Kruizinga afscheid van haar collega’s en kinderen op de obs J. Emmens. Na 43 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben mag ze gaan genieten van haar
vroegpensioen. Haar collega’s, kinderen én de ouders konden dat afscheid natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en zetten haar daarom flink in het zonnetje.

“Ik heb de afgelopen 43 jaar op verschillende scholen in de oude gemeente Gasselte mogen werken”, vertelt Dineke. “Toen ik in 1979 als jong broekie van de Pedagogische Academie kwam was het moeilijk om werk te vinden maar ik mocht als jonge Groningse al vrij snel in het mooie Drenthe aan de slag.”

Ze werd woensdagmorgen al vroeg verrast met een heerlijk ontbijt thuis, de kinderen van school haalden haar van huis en samen ging het in optocht naar de school. Daar werd Dineke toegesproken, werden cadeaus uitgepakt en na de taart was er een talentenshow vol zang en dans waarvan iedereen enorm genoot. Tussen de middag was er vervolgens een picknick met friet en snacks en al met al heeft niet alleen Dineke een ontzettend leuk afscheidsfeestje gehad maar gold dat ook zeker voor alle kinderen van de school.

Bron: Week in Week uit / Miranda Wolters