Geert Bruining en Janny Hospers waren woensdag 60 jaar getrouwd.

De 82-jarige Geert Bruining is in Ter Apelkanaal geboren. Zijn 81-jarige vrouw zag het levenslicht in Gasselternijveenschemond. Beide echtelieden ontmoetten elkaar in 1961 tijdens een gymnastiekuitvoering in Gasselternijveen. Twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Na hun huwelijk zijn ze gaan wonen in Gasselternijveen in het huis waar ze nu al 60 jaar wonen.

Geert heeft vier jaar gevaren in de kustvaart. Toen hij aan wal was ging hij aan het werk als timmerman. Ook is hij 19 jaar werkzaam geweest op de begraafplaats in het dorp. Janny werkte in de horeca en de thuiszorg. En ze is 19 jaar vrijwilliger geweest in zorgcentrum Dekelhem. Naast haar werk heeft ze gehandbald en gevolleybald. Geert, die een spierziekte heeft, hield zijn spieren op kracht tijdens de fitness in het dorp.

Het echtpaar heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het feest werd met familie en vrienden gevierd. Ook burgemeester Anno Wietze Hiemstra kwam langs om het diamanten bruidspaar te feliciteren.

Bron: Schakel

foto: Auniek K.E. Klijnstra